Really!?

27.04

Fortsatt ikke mette på Ringenes Herre var vi i dag innom Matamata (En liten by som har nytt godt av Ringenes Herre interesserte turister) for å besøke ”Hobbsyssel” eller “The Shire”, om du vil. Hobbsyssel er Hobbitenes hjem, som du kan se i begynnelsen av den første filmen i trilogien. 37 ”hobbithjem” ble laget for innspillingen av filmen, samt en vindmølle, en bro, en pub og en markedsplass. Det var moro å se og høre om hvor mange detaljer som var tatt med i filmen, og hvor mye filmteamet gjorde for å innfri Peter Jacksons ønsker om hvordan alt skulle se ut.

Ekstra spesielt var det at når vi var der, holdt de på med innspilling av ”Hobbiten” som er en annen bok skrevet av Tolkien og en slags forgjenger til Ringenes Herre. Ettersom vi fikk se en del av kulissene og byggingen av kulissene, kan vi dessverre ikke legge ut bilder fra denne turen. Da blir vi saksøkt! Vi kan heller ikke snakke om hva vi så, eller vise bilder til familie og venner. Alt er konfidensiell informasjon. Men hvis dere spør pent når vi kommer hjem, kan vi kanskje fortelle litt hvis dere spanderer noen pils på byen. (Bildet under er hentet fra http://www.bildoy.no/JordaRundt/bilder/hobbiton3.jpg og viser hvordan noen av kulissene så ut under innspillingen av Ringenes Herre).


Etter å ha besøkt hobbsyssel var det saueklipping (og mating) som stod på menyen. Dette var inkludert i opplegget. Her ble vi fortalt at verdensrekorden på å klippe flest sauer i løpet av en 8-timers arbeidsdag var på 820 sauer. Det betyr at hver sau blir klippet med en gjennomsnittstid på ca. 31 sekunder! Ettersom det er over 20 millioner sauer i New Zealand (5 ganger befolkningen) er det mer en sport enn en jobb, og mer moro enn slit (for noen). Vi derimot holder oss til ekstremsport..


På kvelden kjørte vi videre til Waitomo.

28.04

I Waitomo gjorde vi Black Water Rafting, som i motsetning til White Water Rafting (Som er ”vanlig rafting”), foregår i en underjordisk hule med vann i. Utenom å vite noe særlig om hva dette innebar booket vi en 5-timers tur. Dette angrer vi ikke på, ettersom det skulle vise seg å bli en av de beste opplevelsene fra New Zealand.
Vi ble tildelt tykke våtdrakter, gummistøvler og en hjelm med lys. Turen startet med 27 meter rappellering ned i hulen, før vi gikk videre for å kikke på ”Glow Worms”, som er en spesiell type makk (larve) som lyser for å tiltrekke seg byttedyr. Utrolig spesielt å se disse larvene lyse opp hele huletaket! Det så nesten ut som en stjernehimmel.
Vi fikk så tildelt en tube hver for å seile inn i den underjordiske hulen og utforske den. Vi fikk prøvd oss på å krype gjennom klaustrofobiske huler og passasjer, samt seile ned den underjordiske strømmen og nyte synet av Glow Worms i huletaket. Etter en fantastisk tur i hulen avsluttet vi turen med 20 meters klatring opp til overflaten.


Etter huleraftingen kjørte vi til Whangarai.

29.04

I Whangarai var det en ting som stod på planen, nemlig dykking. Poor Knights Islands er en øygruppe som ligger 23km utenfor nordøst-kysten av New Zealand, og som ifølge ”Dive Magazine UK” er det beste stedet for subtropisk dykking i hele verden. Her møter varme strømmer fra Australia de kaldere New Zealandske strømmene. Både temperaturen og sikten er bedre enn resten av New Zealands kyst. Øyene har vulkansk opprinnelse, noe som har dannet et spektakulært underjordisk miljø med huler, undervannsvegger, passasjer og tunneler. Hele området er et marinereservat og har et helt unikt marint økosystem med mange og sjeldne dyrearter. Myndighetene er veldig strenge på at omgivelsene blir ivaretatt. Skipperen på båten fortalte om noen fiskere som ble tatt året før. All fisken, båten, og bilen som ble brukt til å kjøre båten til bryggen, ble konfiskert. På toppen av det hele fikk de også en femsifret bot. I verste fall kan man få fengselsstraff for å fiske i marinereservatet. Det samme gjelder om man prøver å gå i land på noen av øyene, da disse er ansett som hellige for maori- folket.
Kl. 07.20 om morgenen ble vi plukket opp, og ankom ”Dive! Tutukaka” kl. 08.00. Her ble vi tildelt utstyr, før vi kl. 09.00 reiste ut i båten. Begge dykkene var fantastiske, og bedre enn alle våre tidligere dykk (Og mest sannsynlig våre fremtidige dykk også). Vi leide også undervannskamera, men var litt uheldige ettersom kameraet ikke var spesielt bra. Det var utrolige mye å se på, så å ta bilder var heller ikke førsteprioritet de 65 minuttene (2 dykk) vi tilbrakte under havets overflate.

30.04-03.05

Etter å ha kjørt over 3200km i bil de siste 15 dagene, var det godt å komme til storbyen Auckland for å slappe av. Gå på cafè og spise god budsjettmat (McDonalds). I Auckland gjorde vi veldig lite, men vi var bl.a. på kino og fikk også med oss et stand-up show ettersom Auckland huset "New Zealand International Comedy Festival". Chris Brain var artistens navn, og det var god underholdning å se ham live. Vi ble også kjent med en brite, Ian, som hadde bodd i Auckland. Han var vi sammen med alle dagene, og han viste oss rundt i byen.

I dag, den 03.05 bærer det mot varmere strøk (Selv om det har vært relativt god temperatur i New Zealand). Bali, Indonesia er neste stopp. Her håper vi på å få litt farge før vi kommer hjem (For det har vi fått lite av), selv om det er meldt dårlig vær alle dagene. Vi håper også på å få utviklet surfeferdighetene våre. Forhåpentligvis får vi dykket litt også om sikten er bra…

Over og ut fra New Zealand, klem fra snillebassene!

5 kommentarer:

Mammaen til Alexander sa...

Så var turen ferdig "Down Under" og dere har gradvis begynt på hjem turen, tror vi er en del mammaer som er glade for dette, og at dere er heldige som er hele etter all ekstrem sporten ingen brukne lemmer osv. Hadde fått nyrenål av de smale hulene og høydene for frysninger bare av bildene. He he. Reiser på jobb mandag Alex og kommer ikke hjem før 24 mai så jeg skal lage en 14dg "dimmekalender" til jeg får sett deg igjen Alexander. Kos dere på den siste delen av turen deres. Stor Klem

Anonym sa...

DAVID JEG VILL Å SE DET MED RINGENES HERRE!!!!!!!!! SHIT SÅ KULT NÅ VIL JEG TA FLY NED Å SE PÅ ÅÅÅÅÅ SSSÅÅÅÅÅ KKKUUUUUUUULLLLLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hei Anonym,

Det var veldig stiligA fA lov til A se litt av kulissene fra Ringenes Herre! Har noen bilder du kan se nAr jeg kommer hjem. Ikke lenge igjen nA!
Du fAr ta deg en tur til New Zealand en dag, det kommer du til A like...:)

-David

PS. Nar du skriver som anonym er det fint om du legger ved navnet ditt sA vi vet hvem som skriver. :)

Mamma til Leif Erik sa...

Rart at dette er kanskje nest sist eller siste blogg innlegg fra dere. Virker som det var ikke så lenge siden ejg kjørte dere avgårde og nå er det bare 9 dager igjen til hjemkomst!

Redd for at dere kommer til å kjedde dere i lille Grimstad med alt gøy og adventure dere har opplevd de siste 4 mnd.

Kos dere på siste etappen!

Karen

Mamma til Leif Erik sa...

Rart at dette var kanskje nest sist blogg innlegg fra dere. Virker ikke som om det var så lenge siden jeg kjørte dere til Torp. Redd for at dere kommer til å kjedde dere i lille Grimstad med alt moro og adventure dere har opplevd de siste 4 mnd.

Kos dere på siste etappen av turen!

Karen

Legg inn en kommentar