Livin' the dream

05.04-12.04

Kl. 09.00 på morgenen den 05.04 ble vi plukket opp i Byron Bay av Mojosurf Australia. Bussen var sykt fet. Den hadde lett slått ut et par russebusser fra Asker og Bærum. Syv dager med surfing og moro ventet oss. Surfekurset levde opp til alle forventninger – Både i forhold til fremgang i surfingen og sosiale aktiviteter på kvelden. I løpet av disse syv dagene var vi innom tre forskjellige surfecamper og hadde tre timer med surfing daglig, noe som virkelig tok på kroppen. Surfing er både tyngre og mye vanskeligere enn det ser ut til, men til slutt klarte også vi å stå på bølgene. Vi ble også godt kjent med gruppen vår. Den 12.04 var surfekurset over, og turen gikk videre til Sydney.

13.04

Vår første fulle dag i Sydney brukte vi sammen med våre venner fra surfecampen til å besøke de kjente ”Blue Mountains” (Som også er på UNESCOs verdensarvliste). Blue Mountains er et fjellområde 48km vest for Sydney. Det er et enormt sandsteinsplatå med dype kløfter på opptil 760meter og er spesielt kjent for ”The Three Sisters”, som er tre fjellformasjoner som ligner på hverandre. Vi syntes ikke fjellene var så imponerende, men det er vel kanskje formasjonen på dem som gjør at det har havnet på verdensarvlisten. Vi ser at det kanskje kan være et mer populært reisemål for Japanere og Koreanere som bor i storbyene, enn nordmenn som har vokst opp med fjell rundt seg.

14.04

Denne dagen viet vi til utforsking av byen og gikk en tur igjennom byens mange gater og parker. Når man er i Sydney, er det umulig å unngå det verdenskjente ”Sydney Opera House”. Som alle andre turister i byen reiste vi dit for å ta et bilde for så å gå igjen (Vi syntes den nye operaen i Oslo er flottere!). Operahuset er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon og er en av de mest berømte arenaer for kunstnerlige oppføringer i verden.


Etterpå bar det til Sydney Aquarium for å se på haier. Vi har ikke vært så heldige å få sett haier på dykkene våre enda, så vi får nøye oss med å se på dem gjennom glass foreløpig. Sydney Aquarium har mer enn 650 ulike arter og mer enn 6000 individuelle fisk og andre sjødyr å by på, og var alt i alt veldig bra. Turen til akvariet ble etterfulgt av en spasertur gjennom ”Darling Harbour”, en flott havn med restauranter og barer langs bryggen (Minnet en smule om Aker Brygge på en fin sommer dag, men med rimeligere øl- og restaurantpriser).



På kvelden møtte vi igjen vennene våre fra surfecampen og hadde en lengre natt på byen enn det vi vanligvis har.

15.04

Kl. 11.00 på morgenen ble vi med på et opplegg gjennom hostellet vårt. ”Strandvandring” blir vel det norske ordet som beskriver turen best. Vi gikk fra strand til strand og endte til slutt opp på den kjente stranden ”Bondi Beach”. Bondi Beach har sin egen tv-serie på Discovery Channel, men vi fikk dessverre ikke gjort noe sprell foran filmteamet i dag. Stranden i seg selv er stor og flott, men langt ifra like bra som de andre strendene vi har surfet på tidligere i Australia. Guiden vår visste heller ikke hvorfor akkurat denne stranden har blitt australias definitivt mest kjente strand.
16.04

Tidlig på morgenen våknet vi for å komme oss til flyplassen. Vi fløy til New Zealand og har nå leid en bil for 18 dager. Vi bestemte oss for å dra rett fra Christchurch, hvor vi ankom New Zealand, til Queenstown som er en kjent backpackerby som har mye å by på av aktiviteter og ekstremsport. Her blir vi i 4 netter før vi reiser videre – Hvor vi reiser, det vet vi ikke enda.

Surfeklem fra gutta!

3 kommentarer:

Tor-Inge's mamma sier: sa...

Så fint!Godt å høre fra de fire kjekke guttene igjen. Er fryktelig spent på hvordan dagen deres har vært i dag?????
Her på Birkeland er vi utsatt for det uvirkelige...med tildels kraftig svovellukt og askestøv på bl.a. bilene etter vulkanutbruddet på Island!

Anonym sa...

Tor-Inge sier:

Strikkhopp var kjempebra!

Finanskrise og vulkanutbrudd. Island faar virkelig alt paa en gang.

Jaenice sa...

Hei guttene mine:)
Takk og lov for bloggen deres! E er "stuck" i Portugal grunnet lavautbrudd! haha.. Legen - Wait for it... DARY!!! Ja, altsªª e har vaert paa surftetur i Portugal, og blir her et par dager ekstra. Noe som i og for seg gaar heeeelt fint;) Ingen Jaenice sier nei til Et par dager t m sol veddu. MEN, naa har e satt katta i sekken (?) Middagen i gaarkveld smakte visst berde i munnen enn i magen. Her flyr d i alle retninger for aa sei d saann! Derfor ligger e i senga aa gjaer ikkeno. godt aa ha noe interessant aa lese om paa nettet! E skal reise t neste aar m Jan Christian, saa er konge m litt info og tips.

Miss u guys!!! Blir saa KONGE aa se dokker igjen.

Stooor surfeklem til dere au:D

Legg inn en kommentar