Toys for Boys

16.04.

Queenstown er omringet av enorme fjell du har sett i ”Ringenes Herre” filmene, og da sier det seg selv at naturen er fantastisk her. Queenstown er en av New Zealand største turistbyer, og kanskje verdens navle for ekstremsport. Det var faktisk her i denne byen noen gale mennesker fant ut at de ville hoppe fra en 43 meter høy bro med kun et strikk festet til bena for første gang og gjøre dette kommersielt. Siden utviklet dette seg til en internasjonal ekstremsport. Strikkhopp, fallskjermhopp, rafting, høyhastighets båtturer, mountain biking og alt annet du kan tenke deg finnes her. Vi er sikre på at Queenstown må være verdens største lekeplass for voksne mennesker.

Den første dagen brukte vi på å orientere oss i byen og til å finne ut av hvilke aktiviteter vi skulle gå for de neste dagene. Vi tok også en kjøretur for å kikke på noen av innspillingsstedene til Ringenes Herre i nærheten (Det er mange av dem over hele New Zealand, men de aller fleste er her i Queenstown og rundt hovedstaden, Wellington). Vi var så heldige å få møte en danske, Mats, som dagen før hadde vært på en guidet tur på de forskjellige innspillingsstedene rundt byen. Han viste oss gjerne rundt på de samme stedene, mot at han fikk sitte på med oss i bilen til noen av de andre stedene hvor han selv ikke hadde vært. Når vi kommer hjem blir vi veldig glad hvis noen vil se Ringenes Herre med oss, for da kan vi fortelle hvor vi har vært når vi ser filmene. Hvor kult er ikke det?

17.04.

I dag bestemte vi oss for å svi av en god del penger. Man kan aldri få nok adrenalinkick, så vi gikk for Australasias (Oceanias) høyeste strikkhopp, for så å prøve verdens største ”huske”.

Nevis Bungy (strikkhopp) er på 134 meter, og man hopper fra en ”hoppestasjon” som henger mellom to fjell i en vaier. Kroppen din forteller deg at det er totalt feil å hoppe fra en slik høyde med ingenting annet enn et strikk rundt bena, men du har likevel lyst – Og du angrer ikke særlig lenge etter at du har hoppet. 8,5 sekunders fritt fall mot bakken gir deg ett adrenalinkick utover det vanlige. Etter hoppet henger man i strikken og puster inn frisk fjelluft og nyter den fantastiske New Zealandske naturen før man blir heiset opp igjen. Yeah!

Høye på adrenalinrushet og varme i trøya bestemte vi oss for å gå for ”Nevis Arc” også. Nevis Arc er verdens høyeste huske, med en svingradius på 300 meter. Det starter med 70 meter fritt fall, før du havner ut i en 300 meter lang bue. Slik en skulle vi alle hatt hjemme, utrolig moro! Hadde vi hatt en slik som barn, hadde vi aldri forlatt lekeplassen.

Alt finnes selvfølgelig på film, som vi gledelig viser når vi kommer hjem.

18.04.

I dag gikk større deler av dagen på planlegging av de neste ukene her i New Zealand. Vi har fått mange anbefalinger på forhånd, så vi har en god del vi vil gjøre. Vi møtte blant annet en lokal, James, i Vietnam og Laos. Han har skrevet ned utrolig mange tips, som hjalp oss veldig i planleggingen. New Zealand har så utrolig mye å by på, så vi har funnet ut at vi må prioritere.

19.04.

Ettersom vi for to dager siden fikk en kraftig dose med adrenalin pumpende gjennom blodårene våre (Som er den beste rusen du kan gi kroppen), er vi nå blitt helt bitt av adrenalinbasillen. Og for å holde adrenalinavhengigheten vår i sjakk trengte vi derfor påfyll.

Shotover Jet er enda en ”leke for voksne” som man kan finne i Queenstown. Eventyrlystne som vi er, valgte vi derfor å prøve ut denne attraksjonen. Shotover Jet har vunnet flere internasjonale priser på grunn av deres unike og spennende produkt og har holdt på siden 1970. 2,5 millioner mennesker har fått erfart en båttur de aldri vil glemme gjennom dette firmaet. Shotover Jet er en type jet-båt (Båt med spesiell motor som kan få fremdrift selv om det bare er 5-10cm med vann) som tar deg med på en fantastisk 20 minutters båttur gjennom smale steinklipper i en ganske brutal hastighet. I tillegg til å få kjøre i høy hastighet med centimeters klaring fra steinklippene, gjorde båten 360graders svinger i ny og ne. Vi har heldigvis en video av de første minuttene av båtturen som viser denne opplevelsen, og den ligger rett under teksten her for de som har lyst til å ta en titt.

Etter båtturen gikk vi til Queenstown-gondolene som tok oss 790 meter over bakken og ga oss en rimelig god utsikt over byen og den fantastiske naturen rundt. På toppen hadde de en 800meter lang akebakke av asfalt, som vi kunne rutsje ned på en slags ”bobkjelke”. Dette var greit nok, ettersom det var billig. Men det var ikke mye av et adrenalinkick, for å si det sånn. Uansett var turen opp verdt de 30 NZD (Kr. 130,-) vi betalte.

Vi bestemte oss så for å ta en liten kjøretur for å besøke flere av innspillingsstedene til Ringenes Herre i nærheten av byen, for så å besøke broen hvor strikkhopp startet (Kun for å kunne fortelle at vi har vært der). Da solen gikk ned og det ble vanskelig å nyte Ringenes Herre natur, reiste vi inn til byen for å teste den kjente ”Fergburger”. ”Fergburger” er et gatekjøkken som er veldig kjent her i Queenstown, noe man lett ser på køen som er like lang hele dagen. Burgerne skal visstnok være noen av de beste burgerne man får, og alle vi har snakket med om Queenstown har anbefalt oss å prøve dem. Vi skal innrømme at i forhold til de burgerne vi har spist før (Og vi har spist mange – Altfor mange), så er disse burgerne noe av det bedre vi har smakt.

20.04.

Etter fire fantastiske dager i Queenstown, måtte vi i dag flytte på oss. Vi beveger oss nå mot den nordlige delen av Sørøya. Dette er en lang kjøretur og vi har nå stoppet for èn natts overnatting i Franz Josef, et lite koselig sted på vestkysten. Vi har i dag kjørt i ca. 7 timer, med noen lengre stopp for å nyte naturen. Når en kjøretur har så mye flott natur å by på, gjør det ingenting å kjøre så mange timer.

Ekstremsportsklem fra gutta!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tøfft gjort å hoppe i strikk :)
mye fin natur og spennende at det har noe å gjøre med Ringenes herre.
båtturen så moro ut :D
håper dere har det fint gutta!

Anonym sa...

hvor blir det av filmene gutter :D:D:D

Anonym sa...

Digger bloggen :D
skulle adda litt fler filmer maybe :D båttur filmen var stilig :D

Anonym sa...

ops , trodde ikke den første komentaren ble registrert :D
bare 1 film request :P haha

Anonym sa...

Kjempe bra at du liker det du leser!
Strikkhoppet var fantastisk, absolutt noe aa anbefale!


BTW, hvem er du Anonym?

Hilsen David-Anonym...:)

Mamma til Leif Erik sa...

Kjempe gøy gutter! Lurer på om det er noe for pappa til Leif Erik som snart fyller 50 år?

Glad for å se litt video med 'action', det skulle jeg ha ønsket meg for lenge siden. Men det kan vel ikke være så lett å få det til bestandig? Er kjempe stolt over eventyrlysten hos dere! Dere skaper miner for 'a lifetime'!

Kos dere videre og nyt tilværelsen!

Klem- mamma til Leif Erik

Christine sa...

Åh! Heldiggriser! Ikke snakk om at jeg hadde turt å gjøre noe sånt da, men likevel. Megamisunnelig!

Hilde sa...

Hei supernevø!! Mektig imponert over reisen deres! Ser dere er på vei nordover på sørøya. Våre vinhus ligger i nord i området Malborough, Blenheim. Spy Valley Wines, Yealands Estates,og Framingham Wines. Får jeg en dato av dere kan jeg seg om jeg kan få ordnet noe ekstra :-) De fleste tar imot besøkende mellom kl 10-16. Send meg en sms el mail hilde@solera.no, hvis dere ikke har reist forbi da... Stor klem fra tante Hilde

erik sa...

drit kult david!!! kunne ønske jeg var å hoppa med dere høres og ser drit gøy ut:D hlsen lillebror:)

Anonym sa...

Hei Tante Hilde,

Kjempebra at du foelger med! Det hadde vaert helt fantastisk aa proeve litt vin smaking i New Zealand. Desverre for oss er vi naa paa nordoeyea og faar nok desverre ikke besoekt vinhusene.

Vi faar heller kjoepe oss en flaske og "late som" vi er paa vin kurs her nede..:)

Til erik:
Kult at du har lyst til aa hoppe! Jeg skulle ogsaa oenske at du ble med. Husk at vi kan gjoere dette i Norge ogsaa, saa du maa spoerre mamma, saa kanskje vi kan ta oss en tur til sommeren! :)

- David

Legg inn en kommentar