Bangkok, Kambodsja og Stian

16.02 ankom vi Bangkok, hovedstaden i Thailand. Dette er en by vi har hørt mye forskjellig om. Enkelte har sagt vi bør bruke i hvert fall en uke her, andre har sagt vi bør ta en tur innom for så og komme oss vekk så fort som mulig. Da vi hadde sjekket inn på hotellet bestemte vi oss for å ta noe og spise og valgte derfor å dra til den kjente gaten ”Khao San Road”. Det skal være plassen for å møte andre ryggsekkturister. Dermed tok vi en tuk-tuk til ”Backpacker paradise”.



Når vi ankom Khao San ble vi møtt av gateselgere, nattklubber og utesteder. Vi må dessverre innrømme at vi hadde forventet bedre. Her var det rimelig skittent, alt for mye mas fra gateselgere som vil selge deg alt du ikke trenger, rip off-skreddere, og dem som spør; ”You want ping pong show? Boom Boom?” osv.

Det er trist å si, men sexindustrien er helt ekstrem i denne byen. Fattige bondefamilier fra nord i landet selger døtrene sine til halliker i storbyene for å kunne overleve. Om dagen kan byen virke som en helt normal storby, men når mørket begynner å legge seg får man et helt annet inntrykk av byen. Horen står linet opp langs gatene, barene blir fylt opp med vestlige menn og unge thai-damer og fra massasjestudioene lyder det; ”Want massage… and some more?”.

18.02 bestemte vi oss for å gjøre litt kulturelt. Turene gikk til ”Wat Pho” og ”Grand Palace”. Wat Pho er kjent for den enorme Buddha-statuen som ligger der, og for å være Thailands fremste massasjeskole. På veien til Grand Palace fant vi ut at kongen var på besøk og at kun thailendere fikk adgang denne dagen. Det var litt nedtur, men vi fant også ut at vi alle måtte ha bukser og sko for å kunne gå inn i templet, så vi hadde ikke kommet inn uansett. Wat Pho var kult, men det krydde av turister og gateselgere der også, slik som i resten av Bangkok.





Dagen før fikk vi godnyheten at Stian ville ta turen fra Bali for å møte oss, og det gjorde han. Første kvelden med Stian tilbrakte vi (uten Tor-Inge som var blitt syk) på Khao San Road med mat og drikke. Morgenen etter fikk Leif, Tor-Inge og David sendt hjem noen klær, mens Alex og Stian var på sykehuset for å få tabletter mot magesyken til Stian. På kvelden var vi alle på ”Siam Paragon” som er et enormt kjøpesenter. I underetasjen er det et akvarium og i de 2 øverste etasjene er det et heftig kinoanlegg bestående av x-antall saler. Vi valgte å se ”The Wolfman”. Kinoanlegget på kjøpesenteret var enormt. Det var mange forskjellige klasser på kinosalene. Noen saler hadde svære sofaer til hver, med så mye mat og drikke du orket. Andre kinosaler hadde store myke skinnstoler, mens de fleste var slik som i Norge eller bedre standard. Billettene kostet fra kr. 30,- til kr. 300,-



Da vi satt oss i kinosalen var det først 30 minutter med reklame. Så kom det på en film om den thailandske kongen! Etter den 3-minutter lange filmen måtte vi alle reise oss å synge en sang for å hylle kongen. Det var noe rart å stå i en kinosal full av thailendere som sang nasjonalsangen.

Etter en lat dag, var vi sinnsykt lei Bangkok, så vi tok bussen til Kambodsja klokken 5 på natten den 20.02. Da slapp vi rushen og kom oss kjapt til grensa. Her ga vi grensevaktene 100 Baht (20kr) hver ekstra utover visumkostnadene, og slik fikk vi fikset visum til Kambodsja på under 5 minutter.



Nå er vi i Siem Reap, Kambodsja. Har ikke gjort stort enda, men 21.02(i går) feiret vi Tor-Inges 20-års dag. Vi hadde ordnet en tur til Tonle Sap innsjøen, den største ferskvannsinnsjøen i Sørøst Asia. Vi ble hentet der vi bodde og kjørt til innsjøen. Derfra måtte vi ta en dragon boat (alle båtene er lange og har drageøyne malt på baugen) ut til den flytende landsbyen som ligger på innsjøen. Det var spesielt å kjøre gjennom en by bestående av 6000 mennesker som bor på flåter. Her var det flytende butikker, skoler og basketballbane.



Etter turen innom den flytende landsbyen var vi innom en krokodillefarm. Her så vi krokodiller, og slanger. Det var en liten jente der som bar på en rimelig stor kvelerslangen. Da vi ikke ville holde slangen mot betaling, kastet hun slangen mot oss og skremte vettet av David. Det endte opp med at Alex måtte holde den. Etterpå ble vi kjørt til båten ”TARA” som er den største båten på hele innsjøen. Her slappet vi av i hengekøyer, spiste og hadde unlimited drinks. Oh yeah!



Kvelden var fremdeles ung da vi kom tilbake til bostedet vårt. Kvelden ble etterfulgt av enda mer mat, en tur på et lokalt utested for så å avslutte med 1 time på karaokeklubb! Og dette var ikke hvilken som helst karaokeklubb. Her fikk vi et stort rom for oss selv, med 2 jenter som styrte karaoken og sørget for at vi hele tiden hadde nok å drikke. Vet ikke helt om vi hadde kommet forbi den første auditionen til ”Norske Talenter” med syngingen, men moro var det.

I morgen går turen til Angkor Wat Tempelet, noe vi alle har gledet oss veldig til!

Hilsen de myggspiste Gutta!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Konge innlegg :)
Ser litt bleike ut, gutta :P

Anonym sa...

Hei Hei

Nå var det en ting som var litt rart. Når jenta kastet en slang etter dere, hvorfor var det ikke Tor Inge som ble redd? Tor Inge du som til og med er redd for Molly! Enten er du flink til å skule det eller så har det skjedd noe annet rart!

ellers savner deg Tor Inge. Tomlen opp for innlegget deres!

Hilsen søstra til Tor Inge

Anonym sa...

Savner dere!!!!
Høres ut som dere har det veldig greit!
Fine bilder dere har tatt:)
Love ya'

<3 Synnøve

Legg inn en kommentar