Paradis

25.01 ankom vi Pattaya Beach, Koh Lipe, Thailand. Førsteinntrykket var helt fantastisk. Hvite strender og uberørt natur så langt øyet kan se.

Øya er liten, og det finnes ikke biler her, kun et par mopeder. VI gikk rundt for å finne et sted å overnatte og endte opp i en 60kroners bungalow på en av de mer rolige strendene (Sunrise Beach). På øya er det uansett gåavstand til alle fasiliteter; restauranter, massasje, butikker, barer, dive shops og mye mer. Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle ta dykkerlappen her, ettersom øya er en av de eneste øyene som ligger i et marinereservat – dvs. rikt og sjeldent dyreliv. Og her gikk dagene… Dykking fra morgen til kveld med FORRA Diving og den britiske instruktøren vår, Kay. Det var stort sett dette vi holdt på med på Koh Lipe. Mye teori, og seks dykk over fire dager. Nå er vi alle sertifiserte hobbydykkere og kan dykke ned til 18 meter. Vi håper på å få brukt dykkerlappen i Kambodsja, Australia og Bali. Det ble også en del snorkling, dessverre fikk vi ikke se hai denne gangen.

David har en eller annen form for sykdom, så han har konstant lyst på massasje. På Koh Lipe var det nok av steder å velge mellom, og David klarte å overtale Tor-Inge med på en fullkropps Thai-massasje. Tor-Inge ble god venn med innehaveren av massasjestedet, ”Dauan”, en smilende thai- dame i 40-årene. Han fikk til og med sitt eget Thai-navn, som uttales ”Toy”, ettersom Tor-Inge ble for vanskelig. Dagen før vi reiste fra Koh Lipe, tok vi alle en fotmassasje på samme sted. Da ble ”Dauan” lei seg, og ville ta masse bilder av seg selv og ”Toy”. Hun hadde til og med lyst til å gifte datteren vekk til David. Men sønnen hadde aller mest lyst til å gifte seg med David.

Vi fikk mye farge disse dagene, og ble sinnsykt solbrente. Dette skyldtes i hovedsak snorkling og dykking. Appropo dykking hadde vi en liten episode i det siste dykket – i hvert fall for Alex. Han gikk nemlig tom for luft på 6 meters dyp! Vi hadde heldigvis øvd på slike situasjoner, så Alex tok det bra og pustet gjennom instruktørens ekstra regulator. Instruktøren var overrasket og etter å ha kommet til overflaten sa hun; ”Alex, you’re a really laidback person”. Alex har også skrytt en del om hans resultat på dykkereksamen, han fikk nemlig bedre score en både Leif og Tor-Inge.

Den første dagen ble vi kjent med Martin fra Sverige. Han skjønte ikke norsk så vi fikk prøvd oss en del på svensk. Engelsk ble også hyppig brukt. Det ble en del henging på kveldene, et par middager og noen pils sammen med ham. Vi møtte også en naturentusiast og vegetarianer fra Østerrike. Hun var en fargerik person som gikk med Crocs for ikke å drepe krabbene når hun gikk på stranden. Vi hadde også noen samtaler med en nederlender som bodde i samme gate. Det ble ikke så mye mer enn det, for han var nemlig pornoskuespiller og virket konstant ruset.

Etter 5 dager på Koh Lipe reiste vi videre til Penang. Her er det hindu-festival, som varer i tre dager, noe vi ikke var helt forberedt på. Vi hadde ikke ordnet overnatting og alle hosteller, hoteller og guesthouses var fulle. Etter å ha kjørt rundt(med en taxisjåfør som snakket og liknet på Waynes Brothers som meksikanere i begynnelsen av filmen ”White Chicks”) fant vi et sted. Det var en veldig ghetto- feeling over det hele, da stedet lå i et smug. Dette var en ny erfaring for oss alle. Vi er alle enige i at det måtte være et fengsel omgjort til ”hotell”. Da snakker vi ikke et norsk fengsel, slik du ser det for deg. Da snakker vi Guantanamo. Men det var billig da.

Dag to i Penang var vi innom et hindu-tempel, Sri Mariammam, der David fullførte et hinduistisk ritual og fikk prikk i panna.

Vi gikk dessverre glipp av gårsdagens hendelser, hvor hinduistene piercer seg med kroker, stikker kniver i kinnet, samt andre religiøse ofringer. Vi har også vært i en moske og fått en liten innføring i islamske skikker med tanke på oppførsel og bønn i en moske. For å kunne tre inn i en moskè kreves det at menn har tildekket knærne, noe som ikke vi hadde gjort. Vi fikk da låne noen kapper. Etter å ha surret litt rundt ble vi møtt av en muslimsk mann som tilbød oss en liten tour. Han presiserte at det var ”Free of charge”. Normalt skal alle tjene på alt. Da vi skulle til å gå ble vi bedt med på tradisjonell malaysisk te sammen med ”guiden” og to av hans bekjente. Det var en artig opplevelse, det samme går for teen.

I skrivende stund sitter vi på bussen til KL for å hente passet til David. Bussen er en såkalt VIP-buss med store seter, god beinplass og enkel massasje i stolryggen. For dere som leste det første innlegget vårt, husker kanskje at vi nevnte noe om Davids pass. Her kommer historien:

To uker før avreise fant ikke David passet sitt. Han måtte derfor få et nytt. Dette gikk feilfritt, og passet var i boks dagen etter. Deretter sendte han passet til VIA Travel, som skulle ordne kinesisk visum. Så langt; feilfritt. Så kom Posten inn i bildet. Den garantert feilfrie ”post over natt”-ordningen slo feil. Passet til David ble ikke levert til avtalt tid, og heller ikke dagen etter. Det var litt kinkig ettersom dette var to dager før avreise, og man er nødt til å ha kinesisk visum på forhånd. Det ble derfor plan B; Få skaffet et nødpass. VIA Travel tok ansvar, skaffet David et nytt pass med kinesisk visum, og fikk det shippet til en agent i Malaysia. Nå blir det derfor to netter i KL igjen, før vi på onsdag tar flyet til Kina!

Ellers har vi også fått opp bilder til forrige blogginnlegg, og lagt ut nye Facebook- bilder.

Eksotisk hilsen fra Gutta!

5 kommentarer:

Charlotte søster til Alexander sa...

Det skulle jo være deg bror som måtte gå tom for luft. Lærte dere ikke at du skulle sjekke den hele tiden? :) Men det høres da ut som dere koser dere maks! Stor klem

Anonym sa...

Nå kommer det ikke til å bli flere fiskekroker i elva etter at du har fått dykkersertfikatet.
her hjemme er det skaldt. Misunner dere

Hilsen søstra til "Toy" eller Tor Inge

Mamma til Leif Erik sa...

For et liv! Så herlig dere får oppleve så masse! Kjempe deilig å få livstegn fra dere og følge med på bloggen. Fikk ikke høre stemmen din idag morges, Leif Erik, men alle her hjemme var kjempe glad for å snakke med deg. Stor klem!

Mamma`n til David sa...

Det er så stille hjemme for tiden, ingen som roper "Å E D TI MIDDA!!!" og ingen som roper frustrert: "SNAKK TIL DAVID MAMMA! BE HAN HOLDE KJ.." ( når Elisabeth holder på å bli gal av "syngingen" til David morra og kveld) Savner deg masse men er så glad på dine vegne over drømmereisen du er på. Hils gutta!

David`s farmor sa...

Kjære deg.Er i Grimstad, og skal endelig få låne rommet ditt og "snuse" inn lukten av deg.Forsår du har det kjekt,og håper dere koser dere videre og fortsatt god tur.De har foressten lurt meg med på facebook,så nå har jeg Erik som venn.Klem fra farmor/farfar.

Legg inn en kommentar